TİM 2017 Şubat ayı ihracat rakamlarını, Türkiye’de ihracatın kalbinin attığı Bursa’da, Durmazlar Makine fabrikasında yapılan toplantıda açıkladı. %5.1’lik büyüme ile Türkiye geleceğe umutla bakıyor.

TİM’in açıkladığı verilere göre eksik ayda olmamıza rağmen ihracat rakamlarımız 11 milyar 296 milyon dolara ulaştı. Son 12 aylık dönemde ise ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre %2,6 artışla 143 milyar 218 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl ihracattaki daralmaya rağmen, %8,5 büyüme göstererek 90 milyon dolar ihracat yapan Durmazlar Makina, ilk 1000 ihracatçı arasına girmeyi başardı. Basın açıklamasında bir konuşma yapan Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz “ Sizin burada olmanız cesaret veriyor, moral veriyor, onur veriyor. Biz moralli olursak 80 değil, 180 ülkede Türkiye’yi temsil ederiz” dedi.

DURMAZLAR ÖRNEK BİR SANAYİCİ
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi toplantıda yaptığı konuşmada “60 yılı aşkın köklü geçmişi, AR-GE ve inovasyon yatırımlarıyla Durmazlar Makina katma değeri artırıyor, teknoloji yatırımlarıyla diğer makine üreticileri için örnek teşkil ediyor. Bunun en güzel örneği; ilk yerli tramvay olan İpekböceği burada üretildi, şimdi de Münih metrosu bile bu vagonları kullanıyor” sözlerini dile getirdi.